Lázár: Soros napokon belül az EP-be megy a képviselőket csatasorba állítani Lengyelország és Magyarország ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter – aki Kovács Zoltán kormányszóvivővel tarja a 103. Kormányinfót – beszélt az elmúlt hetek szexuális zaklatási ügyeiről. Mint mondta, a kormány és a Fidesz is fontosnak tartja, hogy állást foglaljon: az emberi méltóságot tartják a legfontosabbnak, ami ebben az esetben az áldozatok védelmét jelenti. Egyebekben a kormány magánviszonyokba nem tud és nem is kíván belefolyni.

Ezután a bevándorlásról beszélt. Azt mondta, december 31-ig még 51 milliárd forintot biztosítanak határvédelemre: 39 milliárdot a Belügyminisztériumnak és 12 milliárdot a Honvédelmi Minisztériumnak. Lázár szerint Orbán azt kérte a Belügyminisztériumtól és a Fejlesztési Minisztériumtól, hogy ha van olyan alvállalkozó, aki nem kapta meg a kerítésépítéssel kapcsolatban elvégzett munka ellenértékét, azokat vegyék komolyan.

Ezután az Európai Parlament „baloldali és liberális” képviselőiről beszélt, akik folyamatosan Lengyelországgal és Magyarországgal „szórakoznak”, előbbinél az emberi jogokkal, utóbbinál a határvédelemmel kapcsolatban. Lázár azt kérte, ne sértegessék a magyar embereket.

Lázár azt mondta, azt hallották, hogy Soros György napokon belül az Európai Parlamentbe látogat, hogy a képviselőket csatasorba állítsák Lengyelországgal és Magyarországgal szemben, de Lázár nem tudja, ez igaz-e.

A kormány azt kérdezte Pintér Sándortól, Soros „hálózata” jelent-e bármilyen veszélyt Magyarországra. Ezt tárgyalni fogja majd a kormány – mondta.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2017.november 9-én. Mellette Kovács Zoltán kormányszóvivő.Fotó: Soós Lajos / MTI / MTVA

Lázár a kötelező kvótáról és kötelező betelepítéséről azt mondta: „ezekben a napokban, ezekben az órákban” az Európai Bizottság éppen azt tárgyalja, hogyan kell az EU-n kívüli bevándorlókat behozni, és az EU-ban szétosztani.

Lázár szerint Magyarország az egyetlen ország, aminek 30 vagy 60 napon belül kell válaszolnia a kötelezettségszegési eljárások kapcsán a civilekkel kapcsolatos kérdésekre, míg más országoknak 3 vagy 6 hónapjuk is lehet. Lázár ezzel indokolta, hogy tudatosan, a kettős mérce ellen tiltakozva nem válaszolnak időben, pedig megvannak a válaszaik.

Lázár szerint Guy Verhofstadt valószínűleg Marxot vagy Lenint olvasott, és összekeverte Moszkvát Brüsszelt, ugyanis nem kérette be a magyar uniós nagykövetet, csak egy „kedélyes kávézásról” van szó.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.