Öt nő vádolta meg szexuális visszaéléssel Louis C.K.-t

külföld
2017 november 09., 20:33
comments 587

Kevéssel azután, hogy kiderült, elmarad Louis CK csütörtök estére tervezett filmbemutatója New Yorkban, mert kiszivárgott, hogy a New York Times egy cikket tervez közölni a világ tán legismertebb standuposáról, meg is jelent a cikk, amiben öt nő beszél arról, hogy CK viselkedésével átlépett korábban egy határt. 

Egy chicagói humorista duó,  Dana Min Goodman és Julia Wolov 2002-ben közösen léphetett fel kedvenc előadójukkal, aki utána ráadásul meg is hívta őket a hotelszobájába. A késő esti előadás után már nem volt semmi nyitva, és örültek, hogy a műfaj ismert alakja velük akar ünnepelni. Elmondásuk szerint CK viselkedése kollegiálisnak tűnt. Amikor megérkeztek, a két nő még kabátban és sapkában volt, mire CK megkérdezte, hogy mi lenne, ha elővenné a péniszét. A két nő elröhögte magát, megszokták ezeket a vicceket tőle, mire legközelebb ránéztek, a férfi teljesen meztelen volt és előttük maszturbált. 

2003-ban Abby Schachner hívta fel telefonon CK-t, hogy elhívja a műsorába, és a beszélgetés alatt hallotta, hogy a férfi maszturbál. A férfi hat évvel később Facebookon írt a nőnek, ekkor kért elnézést a viselkedése miatt. 

Az elmúlt években egymást érték a hasonló híresztelések arról, hogy CK női munkatársak előtt maszturbált, most először vállalták ezt névvel áldozatok. 

Miután a lap újságírója beszélt a nőkkel, megkeresték természetesen Louis CK-t is, de az ügynöke elmondta, hogy CK semmiféle kérdésre nem fog válaszolni. Utána hiába írtak még levelet nekik, erre már az ügynöktől sem érkezett válasz. 

A két nő, akik előtt CK elmondásuk szerint maszturbálni kezdett, mesélt ugyan másokról az esetről, de ekkor az jutott vissza hozzájuk, hogy CK menedzsere felháborodva fogadta a hírt. Mivel ők is a humorista iparban próbáltak elhelyezkedni, féltek, hogy ez negatívan hathat a karrierjükre. 

Azt ők is elmondták, hogy a humoristák világában máshol vannak a határok, más típusú dolgokat engednek meg egymásnak a kollégák, de az, hogy valaki szó nélkül meztelenre vetkőzik és maszturbálni kezd, szerintük túl van ezen a határon. 

Egy másik komikus, Rebecca Corry arról beszélt a lapnak, hogy Louis egy forgatáson megkérdezte tőle, hogy bemenne-e az öltözőjébe, ahol aztán maszturbálna előtte, de a nő nemet mondott. Az eset még 2005-ben történt, és azt most megerősítette a műsor két producere, Courteney Cox és David Arquette. 

Amikor 2015-ben egy pletykaoldalon keringeni kezdtek sztorik CK viselkedéséről, a férfi váratlanul sok év után levelet írt Corrynak, amiben elnézést kért a viselkedése miatt. Majd fel is hívta, és ekkor elnézést kért azért, amiért mutogatta magát a mosdóban. Corry erre elmondta, hogy nem ez történt, hanem maszturbált előtte, azaz CK szerinte nem is emlékezett rá pontosan, mi is történt vele. 

Egy ötödik nő családja védelmében név nélkül nyilatkozott arról, hogy a kilencvenes évek végén, amikor a Chris Rock Show stábjában dolgozott, Louis CK, aki akkor írója és producere volt a műsornak, többször is megkérdezte, hogy nézné-e ahogy maszturbál. 

A nő akkor húszas évei elején járt, és elmondása szerint végül eleget tett a kérésnek. Szerinte döntésében nagy szerepe volt annak a kultúrának, amiben mindketten mozogtak, és amin belül CK visszaélt a hatalmával. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.