Titokban megváltoztatták a Nutella receptjét, rengetegen kiakadtak

2017 november 9., csütörtök 16:58
158

A Nutella Twitteren jelentette be szerdán, hogy világhírű mogyorókrémjük receptje finomhangoláson ment át. A bejelentésre azután került sor, hogy a hamburgi fogyasztóvédelem egy teszt során szúrta ki, hogy megváltozott a Nutella összetétele, és ezt be is jelentették Facebookon. 

A szerdai bejelentést meglehetősen nagy felháborodás fogadta, világszerte akadtak ki rajongók, sokan azt kifogásolták, hogy ez ráadásul titokban történt, és csak a fogyasztóvédelmi teszt után hozták nyilvánosságra. 

A Nutellát gyártó Ferrero végül egy közleményt kellett kiadjon, melyben arról írtak, hogy mind a Nutella minősége, mind minden tulajdonsága ugyanolyan marad, mint eddig volt. 

A változtatások hamburgi tesztek szerint a krém tej- és cukortartalmat érintették, az új recept alapján az eddigi 7,5 százalék helyett már 8,7 százaléknyi sovány tejport tartalmaz egy adag Nutella, és megnövelték a cukortartalmát is, 56,3 százalékra az eddigi 55,9 százalékról. 

Mivel az új Nutella színe világosabb lett, a hamburgi fogyasztóvédelmi hatóság feltétele szerint a kakaó rovására kerülhetett bele több tejpor. A Ferrero ezeket a feltevéseket nem kommentálta. 

Mindenesetre ha valóban ez történt, abban azért lehet irónia, hiszen a Nutellát eleve azért találta ki a második világháború után Pietro Ferrero, mert Olaszországban akkoriban nagyon nehéz volt kakaóhoz jutni. A mogyoróval feltunningolt krém eredetileg a Giandujot nevet kapta, Pietro Ferrero fia, Michele nevezte át Nutellává, hogy aztán letarolják vele az egész világot. (Washington Post, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt