Viszonylag tiszta a lelkiismerete az ELTE menesztett dékánjának

A héten derült ki, hogy elbocsátották az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Tanító- és Óvóképző Karának dékánját, Mikonya Györgyöt, miután az egyetem  Központi Etikai Bizottsága arra jutott, hogy Mikonya egy beosztottjával szemben visszaélt hatalmi helyzetével, valamint megsértette emberi méltóságát. 

„A folyamatos és megengedhetetlen testi közeledés, a szexuális tartalmú verbális és fizikai megnyilvánulások (anélkül is, hogy azok kifejezetten erőszakosak lettek volna) a panaszosban félelmet és szégyenérzetet kelthettek. A panaszos munkahelyi hierarchiában betöltött helye, a panaszolttal fennálló munkahelyi alárendelt pozíciója, illetőleg a munkahelyével szembeni lojalitása megnehezítették a panaszolttal szembeni közvetlen hatékony fellépését, amit a panaszolt kihasznált."

– szerepelt az egyetemi jelentésben. 

Csütörtökön Mikonya az mno.hu-nak mondta el, hogy egy személlyel szemben követett el sérelmet, és tőle már nagyon rég bocsánatot kért. Mint mondta, a vizsgálat során leírta, hogy mi történt, de „ami mögötte beindult, ez a lincshangulat, ezt szenvedem. Látom, hogy mindenféle dolgok előkerülnek, de ezekhez nincs semmi közöm”. 

Miután a lap újságírója megkérdezte, hogy a bocsánatkéréssel tisztának érzi-e a lelkesedését, elmondta: 

„Az én lelkiismeretem viszonylag tiszta. Vétkes vagyok, ezt elismertem, elnézést is kértem, mással pedig nincs vétkem.” 

Arra a kérdésre, hogy mi volt pontosan a vétke, Mikonya az ELTE fent is idézett közleményére hivatkozott, arra a kérdésre pedig, hogy ez a cselekmény szexuális zaklatás volt-e, elmondta, hogy a zaklatás szót sem teljesen érti, hogy mire mondják. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.