2015-ben lejárt az útlevele, ezért a csomagtartóban elbújva próbált meg hazajutni Fehéroroszországból egy 60 éves ukrán nő

A fehérorosz hatóságok őrizetbe vettek egy orosz állampolgárságú nőt, aki az élettársával együtt az autójuk csomagtartójában megpróbálta átcsempészni anyját Fehéroroszországból Ukrajnába – közölte a határfelügyelettel foglalkozó fehérorosz állami bizottság (GPK).

A beszámoló szerint mindhármukat csütörtökön vették őrizetbe a fehérorosz-ukrán határnál található Veszelovka fehérorosz falu határátkelőhelyén. A sofőrrel és az ukrán állampolgárságú nővel szemben hivatalos eljárás indult illegális határátlépési kísérlet miatt – közölte a GPK. Az idősebb nőt a Fehéroroszország területén való tartózkodásra vonatkozó törvény megsértése miatt is felelősségre vonják.

A fehérorosz határfelügyelet szerint a kocsi átkutatásakor az ukrán nőt a csomagtartóban egy halom ruha alatt elrejtőzve találták meg. „A 60 éves asszony útlevele még 2015 márciusában lejárt, ezért próbált így átcsúszni a határellenőrzésen” – írta a jelentésében a GPK. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.