A lengyelek azt szeretnék, ha felfüggeszthetnék a nekik nem tetsző EU-s jogszabályokat

külföld
2017 november 10., 10:11
comments 89

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök szerint "ki kéne egyensúlyozni" az EU jelenlegi döntési folyamatait. Szydlo arra gondol, hogy az Európai Tanácsban a tagállamok többségének szavazataival meghozott döntéseit a nemzeti parlamentek saját hatáskörben felülbírálhassák, és felfüggeszhessék a nekik nem szimpatikus közös jogszabályokat.

Mindezt azzal magyarázta, hogy az EU döntési folyamatának "a lehető legjobban a választók akaratában kell gyökereznie". Mint említettem, az uniós döntéseket a tagállamok demokratikusan megválasztott kormányai hozzák demokratikusan, amibe az is beletartozik, hogy időnként egyes országok kisebbségbe kerülnek. Magyarország és Lengyelország az utóbbi időben többször is kisebbségbe került, erre lenne Szydlo "demokratikus" megoldása, hogy figyelmen kívül hagyhassa a demokratikusan meghozott döntéseket. (Via Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.