Elhunyt John Hillerman, ő volt Higgins a Magnumból

KULTÚRA
2017 november 10., 05:09
comments 54
John Hillerman (j) a Magnum című sorozat többi sztárjával, Tom Selleckkel, Roger E. Mosley-val és Larry Manettivel.
photo_camera John Hillerman (j) a Magnum című sorozat többi sztárjával, Tom Selleckkel, Roger E. Mosley-val és Larry Manettivel. Fotó: Photo12

November 10-én, 84 éves korában elhunyt John Hillerman amerikai színművész, akit a legtöbben a Magnum című sorozat egyik főszereplőjeként, a Tom Selleck alakította magánnyomozó társát, a biztonsági főelóadó Jonathan Quayle Higgins III-at. Hillermant négyszer jelölték Emmyre a szerepért, 1987-ben meg is nyerte.

Hillerman annyira tökéletesen hozta a konzervatív angol úr karakterét, beleértve ebbe még a sznob brit akcentust is, hogy az ember nem is hinné, valójában egy texasi porfészekben, Denisonban született 1932. december 20-án. Rövidre szabott, mindössze három évig tartó egyetemi tanulányai után bevonult, négy évet szolgált az amerikai légierőnél. Már ott is a színházi csoportokkal dolgozott, leszerelése után pedig New Yorkba, az American Theatre Winghez ment tanulni. Innen Ohióba került, Cincinnatiben volt színpadi színész.

Első filmes szerepét viszonylag későn, 39 éves korában egy Lawman című westernben játszotta el. Még abban az évben szerepet kapott Peter Bogdanovich The Last Picture Show című filmében is. Bogdanovich később három másik filmjében is szerepet adott neki.

Bár szinte mindenki Higginsként ismerte - a karakter a Magnum mellett még a Gyilkosság a hobbija és a Simon&Simon című krimisorozatok néhány epizódjában is felbukkan - szerepelt nagyon híres filmalkotásokban, például Mel Brooks Blazing Saddles című komédiájában és Roman Polanski klasszikusában, a Chinatownban is - ő alakította Russ Yelburtont, a vízmű igazgatóhelyettesét.

Hillerman halálhírést családja szóvivője, Lori De Waal jelentette be. Tájékoztatása szerint a halál okát még nem állapították meg. (Via The Hollywood Reporter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.