Elhunyt John Hillerman, ő volt Higgins a Magnumból

John Hillerman (j) a Magnum című sorozat többi sztárjával, Tom Selleckkel, Roger E. Mosley-val és Larry Manettivel.Fotó: Photo12

November 10-én, 84 éves korában elhunyt John Hillerman amerikai színművész, akit a legtöbben a Magnum című sorozat egyik főszereplőjeként, a Tom Selleck alakította magánnyomozó társát, a biztonsági főelóadó Jonathan Quayle Higgins III-at. Hillermant négyszer jelölték Emmyre a szerepért, 1987-ben meg is nyerte.

Hillerman annyira tökéletesen hozta a konzervatív angol úr karakterét, beleértve ebbe még a sznob brit akcentust is, hogy az ember nem is hinné, valójában egy texasi porfészekben, Denisonban született 1932. december 20-án. Rövidre szabott, mindössze három évig tartó egyetemi tanulányai után bevonult, négy évet szolgált az amerikai légierőnél. Már ott is a színházi csoportokkal dolgozott, leszerelése után pedig New Yorkba, az American Theatre Winghez ment tanulni. Innen Ohióba került, Cincinnatiben volt színpadi színész.

Első filmes szerepét viszonylag későn, 39 éves korában egy Lawman című westernben játszotta el. Még abban az évben szerepet kapott Peter Bogdanovich The Last Picture Show című filmében is. Bogdanovich később három másik filmjében is szerepet adott neki.

Bár szinte mindenki Higginsként ismerte - a karakter a Magnum mellett még a Gyilkosság a hobbija és a Simon&Simon című krimisorozatok néhány epizódjában is felbukkan - szerepelt nagyon híres filmalkotásokban, például Mel Brooks Blazing Saddles című komédiájában és Roman Polanski klasszikusában, a Chinatownban is - ő alakította Russ Yelburtont, a vízmű igazgatóhelyettesét.

Hillerman halálhírést családja szóvivője, Lori De Waal jelentette be. Tájékoztatása szerint a halál okát még nem állapították meg. (Via The Hollywood Reporter)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.