Olyan se volt még soha, hogy egy csapat ugyanabban az évben kapott ki Luxemburgtól és Andorrától is

futball
2017 november 10., 05:06
comments 354
A luxemburgi Marvin Martins (b) befejeli csapata győztes gólját a Magyarország elleni barátságos mérkőzésen.
photo_camera A luxemburgi Marvin Martins (b) befejeli csapata győztes gólját a Magyarország elleni barátságos mérkőzésen. Fotó: Geert Vanden Wijngaert/MTI/MTVA

"Sajnos egy kiállítás még Luxemburg ellen sem fér bele" - értékelte a magyar válogatott Luxemburg elleni vereségét az ideiglenes szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán. A magyar válogatottnak csütörtök este sikerült 2:1 arányú vereséget szenvednie a világverőnek aligha nevezhető luxemburgi csapat otthonában. A világbajnoki selejtezők kudarca miatt leváltott Bernd Storck helyét ideiglenesen átvevő Szélesi ugyanakkor azt is elismerte, hogy nem csak ezen múlt a vereség. "Sokat hibáztunk, ezeket ki kell elemezni, ki kell javítani, nem szabad újra elkövetni ezeket" - mondta.

Azt is megállapította, hogy "ez a meccs rávilágított bizonyos dolgokra". Például arra, hogy "a párharcokra jobban kell figyelni, pontosabb játékra van szükség", és az sem árt, ha kevesebbszer vesztik el a labdát a játékosai.

A magyar válogatott idén már Andorrától is kikapott, ezzel bekerült abba az elitnek véletlenül sem nevezhető klubba, amibe egészen mostanáig csak három válogatott, Fehéroroszország, Albánia és Macedónia tartozott. Ezek azok a csapatok, amelyek fennállásuk során Luxemburgtól és Andorrától is vereséget szenvedtek. De még ezeknek se sikerült ugyanabban az évben kikapni ettől a két válogatottól.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke szerint ez is azt bizonyítja, hogy külföldi szövetségi kapitányra van szükség. "Mit lehet erre mondani? Nagyon csalódott vagyok. Hogy mit vártam? Annál biztos lényegesebben többet, amit láttam" - mondta Csányi. Azt ugyan ő is elképzelhetőnek tartja, hogy Lovrencsics kiállítása befolyásolta a meccs alakulását. "De lássuk be, már előtte sem azt láttuk a pályán, amire számítottunk" - mondta.

A bűnbaknak kinevezett Lovrencsics szomorúan nyilatkozott a meccs után. "Szégyellem magam" - mondta, elismerve, hogy "kiszúrt" a társaival. "Hülyeséget csináltam, nagyon sajnálom" - mondta. (Via Nemzeti Sport 1, 2, 3.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.