Olyan se volt még soha, hogy egy csapat ugyanabban az évben kapott ki Luxemburgtól és Andorrától is

A luxemburgi Marvin Martins (b) befejeli csapata győztes gólját a Magyarország elleni barátságos mérkőzésen.Fotó: Geert Vanden Wijngaert/MTI/MTVA

"Sajnos egy kiállítás még Luxemburg ellen sem fér bele" - értékelte a magyar válogatott Luxemburg elleni vereségét az ideiglenes szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán. A magyar válogatottnak csütörtök este sikerült 2:1 arányú vereséget szenvednie a világverőnek aligha nevezhető luxemburgi csapat otthonában. A világbajnoki selejtezők kudarca miatt leváltott Bernd Storck helyét ideiglenesen átvevő Szélesi ugyanakkor azt is elismerte, hogy nem csak ezen múlt a vereség. "Sokat hibáztunk, ezeket ki kell elemezni, ki kell javítani, nem szabad újra elkövetni ezeket" - mondta.

Azt is megállapította, hogy "ez a meccs rávilágított bizonyos dolgokra". Például arra, hogy "a párharcokra jobban kell figyelni, pontosabb játékra van szükség", és az sem árt, ha kevesebbszer vesztik el a labdát a játékosai.

A magyar válogatott idén már Andorrától is kikapott, ezzel bekerült abba az elitnek véletlenül sem nevezhető klubba, amibe egészen mostanáig csak három válogatott, Fehéroroszország, Albánia és Macedónia tartozott. Ezek azok a csapatok, amelyek fennállásuk során Luxemburgtól és Andorrától is vereséget szenvedtek. De még ezeknek se sikerült ugyanabban az évben kikapni ettől a két válogatottól.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke szerint ez is azt bizonyítja, hogy külföldi szövetségi kapitányra van szükség. "Mit lehet erre mondani? Nagyon csalódott vagyok. Hogy mit vártam? Annál biztos lényegesebben többet, amit láttam" - mondta Csányi. Azt ugyan ő is elképzelhetőnek tartja, hogy Lovrencsics kiállítása befolyásolta a meccs alakulását. "De lássuk be, már előtte sem azt láttuk a pályán, amire számítottunk" - mondta.

A bűnbaknak kinevezett Lovrencsics szomorúan nyilatkozott a meccs után. "Szégyellem magam" - mondta, elismerve, hogy "kiszúrt" a társaival. "Hülyeséget csináltam, nagyon sajnálom" - mondta. (Via Nemzeti Sport 1, 2, 3.)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.