25,3 milliárd dolláros forgalommal zárta a Szinglik napját az Alibaba

internetek
2017 november 12., 06:23
comments 54

A korábban inkább gúnyolódásra szánt egyedülállók napját, azaz november 11-ét 2009-ben szabta át az Alibaba egy nemzeti vásárlóünneppé, a Szinglik napjává, mára pedig ez lett a netes fogyasztás csúcseseménye: idén ezen a napon kétszer akkora forgalmat generáltak, mint a két nagy amerikai tömegfogyasztói esemény, a Black Friday és a Cyber Monday tavaly együtt.

Jack Ma
photo_camera Jack Ma Fotó: HOANG DINH NAM/AFP

Az Alibaba ugyanis azt jelentette be, hogy 25,3 milliárd dolláros forgalommal zártak, ami 40 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. Sőt, a tavalyi rekordot, a 18 milliárd dollárt már a 24 órás vásárlói roham első 13 órájában összehozták.

Ezen a napon az Alibaba egy rakás terméket jelentős kedvezményekkel kínál. Az idei eseményt az Alibaba alapítója, Jack Ma egy gálával indította be, amin többek között Pharrell, Nicole Kidman, Jessie J és Maria Sharapova is részt vett. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.