A Fradi-ultrák vezetője szerint "szurkolói mulasztás" történt múlt szombaton, de a tábor amúgy jó úton jár

bűnügy
2017 november 12., 07:03
comments 250

A múlt heti balhé óta először szólalt meg a sajtóban az Üllői útra visszatérő Fradi-ultrák előénekese, Hamberger Ádám. Múlt szombaton tértek vissza  3,5 évnyi bojkott után a Ferencváros ultrái a stadionba, és rögtön a mérkőzés félidejében több tucatnyian brutálisan összeverték azt a férfit, aki a kubatovista tábort vezette ebben a pár évben. 

Hamberger most az RTL Klub Házon kívül stábjának adott interjút. A beszélgetést teljes terjedelmében majd szerda este fogják bemutatni, de egy rövid részletet már közzétettek belőle. Ebből kiderül, hogy Hamberger szerint a mostani helyzet nagyon kellemetlen mindenki számára, ami történt, sem az ultráknak, sem a Ferencvárosnak nem jó, nem azért dolgoztak három és fél éven át a visszatérésen, hogy ez legyen belőle. 

Szerinte amúgy elkerülhető lett volna, ami történt, igaz, a rövid részletből az már nem derül ki, hogy hogyan. 

Hamberger szerint viszont az is kérdés, hogy honnan volt kése a megvert férfinak. 

„Nyilván volt egy szurkolói, nevezzük mulasztásnak, de a biztonsági szolgálat részéről is egyértelműen mulasztás történt.” 

– mondja a Fradi-tábor vezetője, aki arról is beszélt, hogy az, hogy a tábor most együttműködik a hatóságokkal, nem jelenti azt, hogy meg fogják maguktól nevezni, kik vettek részt a lincselés hangulatú tömegverekedésben. 

„Balgaság lenne azt hinni, hogy akkor most elkezdjük egymást feldobálni, erről szó nincsen. Nyilván partnerek vagyunk, nem fogjuk megakadályozni és gátolni ezeket a dolgokat.” 

Hamberger hangsúlyozta azt is, hogy nem szabad a múlt szombati események alapján megítélni a szurkolólat. Mint elmondta, a legnagyobb hangsúly azon volt, hogy próbálják meg a tábort afelé vinni, hogy a külső szemlélők számára "normálisnak" tűnjön. 

Arra a riporteri kérdésre, hogy sikerrel jártak-e, ezt válaszolta: 

„Úgy gondolom, megtettük az első lépéseket, elindultunk egy jó úton, de ahogy minden esetben, vannak kisiklások, ahogy ez a mostani is. De úgy érzem, nagy vonalakban jó úton haladunk.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.