Miniszterelnökük visszatéréséért futottak Bejrútban a libanoni maratonisták

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A bejrúti maraton versenyző általában valamilyen emberjogi ügyért vagy orvosi kutatások támogatásáért állnak rajthoz, de idén a több tízezer futó egy másik ügyet tűzte zászlajára: a múlt héten lemondott és az országból távozott Szaad Haríri miniszterelnök visszatérését. 

A szaúdiakkal jó viszonyt ápoló, szunnita muzulmán Haríri múlt szombaton jelentette be lemondását egy (állítólag Szaúd-Arábiában, Rijádban rögzített) televízós interjúban, arra hivatkozva, hogy veszélyben érzi az életét, mert a Hezbollah az életére tör. Most olyan pletykák is terjednek, hogy akarata ellenére tartják Rijádban, mindenesetre a bejrúti támogatói most látványos jelét adták annak, hogy várják haza. Haríri egyébként maga is nagy futó, rendszeresen részt vesz a bejrúti maratonon.

"Legyen a bejrúti maraton egy nemzeti demonstráció a szolidaritás jegyében, Haríri minszterelnök mielőbbi hazatérése mellett" - nyilatkozta a libanoni elnök Michel Aoun, aki maga is támogatta az akciót.

Fotó: ANWAR AMRO/AFP
Fotó: ANWAR AMRO/AFP
Fotó: ANWAR AMRO/AFP
Fotó: ANWAR AMRO/AFP
Fotó: ANWAR AMRO/AFP
Fotó: ANWAR AMRO/AFP

(Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.