Nagy földrengés volt Irak és Irán határán, legalább tízen meghaltak

külföld
2017 november 12., 20:39
comments 7
Sérült emberek érkezne kórházba az iraki Szulajmanija városában
photo_camera Sérült emberek érkezne kórházba az iraki Szulajmanija városában Fotó: Feriq Ferec/Anadolu Agency

Több halálos áldozatot követelt Irak és Irán északi határán a vasárnap esti földrengés. A rengés, amit a Richter-skálán 7,2-es erejűnek mértek, a két ország határának északi részein volt a legerősebb, de érezni lehetett Izraelben is. Középpontjaként az iraki Halabdzsa városát határozták meg a határtól mintegy 33 kilométerre. Az iráni állami média szerint Kaszre-Sirin városában minimum hatan meghaltak, Irakban négy halottról tudni jelenleg. Bagdadban is pánik tört ki, emberek ezrei menekültek az utcára a rengés után. Az Iráni Vöröskereszt szerint öt települést értek súlyos károk, köztük több helyen az áramszolgáltatás és a telekommunikációs hálózat sem működik. Kurdisztánban is több tucat sérültről és egy halottról tudnak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.