Nagy földrengés volt Irak és Irán határán, legalább tízen meghaltak

Sérült emberek érkezne kórházba az iraki Szulajmanija városábanFotó: Feriq Ferec/Anadolu Agency

Több halálos áldozatot követelt Irak és Irán északi határán a vasárnap esti földrengés. A rengés, amit a Richter-skálán 7,2-es erejűnek mértek, a két ország határának északi részein volt a legerősebb, de érezni lehetett Izraelben is. Középpontjaként az iraki Halabdzsa városát határozták meg a határtól mintegy 33 kilométerre. Az iráni állami média szerint Kaszre-Sirin városában minimum hatan meghaltak, Irakban négy halottról tudni jelenleg. Bagdadban is pánik tört ki, emberek ezrei menekültek az utcára a rengés után. Az Iráni Vöröskereszt szerint öt települést értek súlyos károk, köztük több helyen az áramszolgáltatás és a telekommunikációs hálózat sem működik. Kurdisztánban is több tucat sérültről és egy halottról tudnak. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.