A Jobbik alelnöke is beugrott a lengyel nacionalisták felvonulására

poltika
2017 november 13., 17:49
comments 160

Szombaton ünnepelték a függetlenség napját Lengyelországban, a fővárosban közel tucatnyi megmozdulást tartottak. A legtöbben a nacionalista felütésű meneten vett részt, amit 2010 óta szerveznek meg. A BBC beszámolója szerint a felvonuló tömegből többek között olyan szlogeneket lehetett hallani, hogy "Tiszta, fehér Lengyelország", illetve "Isten, becsület, nemzet" (itt olvashat bővebbena felvonulásról)

A BBC szerint az eseményen több külföldi, szélsőjobboldai politikus is részt vett, a katari Al-Dzsazíra azonban kiszúrt egy magyar arcot is. A megmozduláson ugyanis beszédet mondott Toroczkai László is, Ásotthalom polgármestere, a Jobbik alenöke,

“A fenyegetés Brüsszelből jön, amelynek célja létrehoznia az Európai Egyesült Államokat. Ezt nem engedhetjük” - mondta Toroczkai a beszédében. Mondjuk, a résztvevőket kicsit túlbecsülte, a Facebookon azt írta, százezer ember előtt mondott beszédet, míg a rendőrség becslése szerint csak 60 ezren voltak jelen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.