Akarsz nigériai levelezőt halálba szívatni? Egy levelezőrobot megteszi helyetted!

Igazán vicces szolgáltatást talált ki a Netsafe nevű új-zélandi, kiberbiztonsággal foglalkozó civil szervezet. Ha kapsz egy nigériai levelet vagy más lehúzós emailt, csak annyit kell tenned, hogy forwardolod a mailt erre a címre: me@rescam.org

A Rescam az a Netsafe mesterséges intelligenciával turbózott szopatós csetprogramja, aki/ami ezek után nemlétező személyiségek nevében pepecselős levelezésbe fog a csalóval. A nigériai levelek gyenge pontja, hogy míg a levelek kiküldése automatizált, ha egy palimadár reagált, utána jellemzően a tényleges csalók válaszolgatnak. Vagyis ha rengeteg robottal levelezgetnek, azzal csak a véges idejüket pazarolják, vagyis kevesebb hús-vér embert tudnak végül megszívatni.

A program információkat is gyűjt a csalókról, miközben nem a potenciális áldozat mailcímét használja, így a nigériai levelek forwardolása abszolúte kockázatmentes.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.