Egy 150 dolláros maszkkal átverhető a méregdrága Iphone

TECH
2017 november 13., 22:52
comments 228

Az Apple a közelmúltban dobta piacra legújabb okostelefonját az Iphone X-et, amelyben az úgynevezett Face ID az egyik legnagyobb újdonság. Ez egy arcfelismerő rendszer, a telefont hivatott védeni, és a cég szerint sokkal biztonságosabb, mint a korábban használt ujjlenyomat-leolvasó.

Egy vietnami cég azonban bejelentette, hogy sikerült átverniük egy Iphone X arcfelismerőjét egy 150 dolláros, 3d-nyomtatóval készített maszkkal (az Iphone X az Apple egyik legdrágább telefonja, Magyarországon például közel 400 ezer forintért árulják). A cég egy hétvégén publikált videóban mutatta be, ahogy feloldják az arcfelismerővel zárolt telefont.

link Forrás

A cég szerint semmilyen trükköt nem vetettek be, de azt például nem részletezték, hányadik próbálkozásra sikerült feloldani a telefont. A mindennapi felhasználónak azonban valószínűleg nem kell tartania ettől a módszertől, hiszen még ha valóban működik is, szükséges hozzá az áldozat arcának szkennelése, majd a maszk kinyomtatása (Wired)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.