A dánok is kijutottak a vébére

futball
2017 november 14., 21:40
comments 45

Írországban mosták le a dánok a pótselejtező visszavágóján a házigazdákat (1-5), ezzel utolsó európai csapatként kijutottak ők is az oroszországi világbajnokságra. 

A mezőny holnap lesz teljes, amikor a két interkontinentális pótselejtező visszavágóját is lejátszták (az első meccsen Honduras-Ausztrália 0-0, Új-Zéland-Peru 0-0). 

A házigazda oroszok mellett Európából Franciaország, Svédország, Portugália, Svájc, Németország, Szerbia, Lengyelország, Dánia, Anglia, Spanyolország, Belgium, Izland, Horvátország jutott ki. (Olaszország, Hollandia és némi meglepetésre ezúttal Magyarország sem lesz ott a vébén.)

Dél-Amerikából Brazília, Uruguay, Argentína és Kolumbia biztosan ott lesz, Peru pótselejtezőt játszik. 

Közép-Amerikából kijutott Mexikó, Costa Rica, Panama. Pótselejtezőt játszik Honduras. (A nagy hiányzó az Egyesült Államok lesz.)

Afrikából Tunézia, Nigéria, Marokkó, Szenegál és Egyiptom kvalifikálta magát. 

Ázsiából Irán, Dél-Korea, Japán és Szaúd-Arábia lesz ott a vébén, Ausztrália pótselejtezőt játszik. 

Ócenániának nincs fix helye, Új-Zéland pótselejtezőt játszik. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.