A Kúria szerint törvénysértő volt Ahmed H. ítéletének hatályon kívül helyezése

belföld
2017 november 14., 13:28
comments 66

Törvénysértő volt, hogy a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás ügyében első fokon terrorcselekmény miatt elmarasztalt Ahmed H. ítéletét, és új elsőfokú eljárást rendelt el - mondta ki a Kúria kedden kihirdetett határozatában. A röszkei közúti átkelőnél 2015 szeptemberében történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt szír férfi ügyében a Legfőbb Ügyészség fordult a Kúriához. A döntés az ügyet érdemben nem érinti, a már zajló megismételt eljárás folytatódik.

Ahmed H. az ellene indult per megismételt elsőfokú eljárásának október 30-i tárgyalásán ártatlannak vallotta magát.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.