A NAV és az NNI is kiszállt a Mall.hu telephelyére

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vagyon-visszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, hogy egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezetet felszámoljanak – közölte a NAV az MTI-vel.

A NAV szerint a bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.

A Mall.hu este közölte: „Tájékoztatjuk, hogy átvételi pontjaink és ügyfélszolgálatunk technikai okok miatt jelenleg nem elérhető.” A Mall.hu MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kedden egy munkavállalójuk tevékenysége kapcsán a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett a cégnél, és a hatósági intézkedés miatt a vásárlóik megrendeléseit jelenleg nem tudják teljesíteni, de minden rendelkezésükre álló jogi eszközt igénybe vesznek, hogy mielőbb visszaállítsák a normál üzletmenetet és a megrendelt árukat kiszállítsák.

A közlemény szerint mindenben együttműködnek a hatóságokkal, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák. A nyomozásra hivatkozva további információt nem osztottak meg. A Mall.hu az okozott kényelmetlenség miatt elnézést kért a vásárlóktól. Azt ígérték, amint újabb megosztható információval rendelkeznek, közvetlenül tájékoztatják az érintett vevőiket.

Fotó: mall.hu/Youtube

A Mall.hu mérlege szerint 2016-ban 10,4 milliárd forint volt a cég nettó árbevétele, ami több mint 1 milliárd forinttal maradt el az előző évitől. Az internetes vállalkozás – ami évek óta veszteséges – tavaly 1,6 milliárd forint veszteséggel zárt. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.