A parlament határozatot hozott a Czeglédy-ügyben

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba ügyében döntött ma az Országgyűlés:  148 igen és 3 nem szavazattal elfogadták a fideszes képviselők indítványát, mely szerint „a kabinetnek a lehető leggyorsabban ki kell fizetnie azokat, akiket Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője és társai tudatosan megkárosítottak.” Erről az MTI írt.

Júniusban került előzetes letartóztatásba egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó, több milliárd forintos adócsalással gyanúsított cégcsoport 9 tagja, köztük Czeglédy Csaba ügyvéd, az MSZP szombathelyi képviselője is. A cégcsoport több száz diákmunkásnak nem tudott fizetést utalni.

Az ügyben még nyomoznak, vádemelésig sem jutott el, ennek ellenére a parlamentben döntöttek a kárrendezésről, és  indokoltnak látják „annak vizsgálatát, hogy a Human Operator Zrt. tevékenységének volt-e köze azon balliberális pártok finanszírozásához, amelyeknek Czeglédy Csaba a mai napig képviselője a szombathelyi közgyűlésben.” A határozat a rendkívüli, méltányosságon alapuló (ex gratia) kárrendezést a legkiszolgáltatottabb fiatal és nyugdíjas munkavállalók védelmével, továbbá a jelen esettől eltekintve példaértékűen működő diákszövetkezeti szektorba vetett bizalom helyreállításával indokolja.