Az e-cigizők továbbra is csak a kijelölt helyeken dohányozhatnak

Egészségügy
2017 november 14., 19:15
comments 215

Miután egy magánszemély alkotmányjogi panaszt nyújtott be az Alkotmánybírósághoz, mondván, az e-cigaretták harmadik személy egészségét nem károsítják, viszont az e-cigizők a dohányzásra kijelölt helyeken a passzív dohányzás káros hatásait kényszerülnek elszenvedni, az Alkotmánybíróság most közölte, hogy az érvelést nem fogadja el.

Egy New York-i smoking bárban.
photo_camera Fotó: Spencer Platt / Getty Images

Az Ab érvelése szerint nemzetközi szabályozás és az európai bírói jogértelmezés a dohányzás minden formáját, a hagyományos és az e-cigaretta fogyasztását is az egészségre veszélyesnek, károsnak ítéli, emellett a támadott rendelkezés elsődlegesen a nemdohányzók testi és lelki egészséghez való jogát védi, és csak másodlagosan szolgálja a dohányosok egészségének a védelmét. (Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.