Itt a Boston Dynamics új robotkutyája, és kevésbé darabos a mozgása, mint az elődjéé

A japán vállalatóriás, a SoftBank által felvásárolt robotgyártó egy rövid videón mutatta be robotkutyájának, a SpotMininek új verzióját. 

A SpotMinit elsőnek 2016 nyarán lehetett megismerni, többek között házimunkák végzése közben mutatták meg a robotállatot, ami ugyan elég meggyőzően festett, de azért egybehangzó vélemények szerint egy kicsit esetlennek és darabosnak tűnt. 

Ehhez képest most egy polírozott verziót kaptunk, az új SpotMini jóval áramvonalasabb, és a mozgása is rugalmasabbnak tűnik. Egyelőre nem tudni, mit tervez vele a Boston Dynamics, azaz például kerül-e a közeljövőben kereskedelmi forgalomba. (Verge)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.