17,2 milliárd (!) dollárért (!!) vásárol repülőket a Wizzair

2017 november 15., szerda 8:16
87
Ez még nem az új gép, 2016. május 1-én egy hagyományos A321-essel húztak el alacsonyan a Lánchíd és az Erzsébet híd között. Fotó: Lakatos Péter

Majdnem megháromszorozza repülőflottája méretét a Wizzair. A magyar alapítású diszkont légitársaságnak jelenleg 87 repülőgépe van, most viszont17,2 milliárd dollárért 146 gépet rendelt az Airbustól a dubai légi show-n.A megállapodás szerint az első gépeket már 2022-ben leszállítják, a gépek java 2025-26-ban állhat szolgálatba.

A két cég egyelőre még csak az egyetértési nyilatkozatot írta alá a megrendelésről, az üzlet véglegesítéséhez a Wizzair részvényeseinek hozzájárulására is szükség van. Váradi József, a cég vezérigazgatója ennek ellenére már most "forradalminak" nevezte az üzletet, amivel a legmodernebb, A320neo és A321neo gépekhez juthatnak hozzá, és amivel "iparágvezető tempóban" növekedhet tovább és bővítheti piacait a légitársaság.

Váradi szerint a modern gépeknek hála a Wizzair a jövőben tovább csökkentheti a költségeit, hogy elérje a célját, és "Európa legolcsóbb, legkisebb költségű légitársasága legyen". (Via Financial Times)