A CNN-nek sikerült lefilmeznie egy líbiai rabszolgapiacot

külföld
2017 november 15., 09:53
comments 149

A 444-en is írtunk már arról, hogy az európai menekültpolitika eredményeként Észak-Líbiában rabszolgaként adják-veszik a menekülteket. A Földközi-tengeren át Európába vezető útvonalak hatékonyabb ellenőrzésének következményeként sok fekete-afrikai menekült torlódik fel Líbiában, ahol a különböző helyi fegyveres csoportok adják-veszik őket, és bérbe is adják őket például mezőgazdasági munkára.

A CNN-nek most sikerült egy rövidke felvételt szereznie egy rabszolgaaukcióról, és ennek nyomán rejtett kamerával maguk is eljutottak egy hasonló rendezvényre. Ami kísértetiesen úgy néz ki, mint a könyvekből ismert, évszázadokkal ezelőtti rabszolgavásárok, félszegen ácsorgó portékával és az ő fizikai képességeiket dicsérő nagyhangú kikiáltóval. Egy menekült ára néhány száz amerikai dollár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt