A csecsen nép és vezetés bocsánatáért esedezik a homoszexualitását elsőként felvállaló csecsen férfi

Elnézést kért a csecsen néptől és vezetőktől Movszar Eszkarhanov, aki szeptemberben az amerikai Time magazinnak arról beszélt, hogy milyen Csecsenföldön melegnek lenni. A BBC orosz nyelvű adása szerint november 13-án a csecsen közszolgálati tévében leadtak egy riportot, amely szerint Eszkarhanov mentális betegségekkel küzd, és kitalálta a melegségéről szóló történetet, amit aztán a nyugati sajtó felkapott.

„Mi volt a valódi célja ezeknek az újságíróknak? Ki profitált abból, hogy bemocskolták ezt az embert és a teljes csecsen népet?” - tette fel a Grozny nev tévécsatorna riportere.

Később feltűnik a képernyőn Eszkarhanov is, aki arról beszélt, hogy őt csőbe húzták a nuygati újságírók, szégyenben hagyva őt a csecsen nép és Csecsneföld vezetője előtt.

„Ezért a csecsen nép, a csecsen vezetők, valamennyi csecsen bocsánatot kérem” - mondja Eszkarhanov.

Az orosz és a nyugati médiában egyébként hónapok óta téma, hogy Csecsenföldön hogy bánnak a melegekkel, akik gyakorlatilag folyamatosan életveszélyben vannak. A Time említett cikkében Eszkarhanov, az első magát nyilvánosan melegnek valló csecsen férfi arról beszélt, hogy a többi csecsen menekült még egy németországi menekülttáborban is bántalmazta, és rendszeresen fenyegetik. A csecsen tévében pedig néhány napja már leadtak egy másik riportot, amelyben Eszkarhanovot pszichopatának nevezték, az anyja pedig arról beszélt, hogy szégyell az emberek szemébe nézni.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.