Csikófarkfűre sose szippants hawaii törperózsa magot!

Azért is érdemes kitölteni minden évben a Global Drug Survey online felmérést, mert kiderül, milyen új szerek jelentek meg a drogpiacon. A kérdőív tényleg minden lehetséges narkotikumra rákérdez az egzotikus növényi kivonatoktól, amit már ezer éve használ az emberiség, a legújabb szintetikus vegyszerekig.

Akit nem a kíváncsiság hajt, hanem maga is sokat narkózik, annak még inkább érdemes rászánnia az időt.

Egyrészt a válaszadás közben szembesülsz vele, hogy miből mennyit használsz, egyáltalán nem baj, ha az ember néha rákényszeríti magát, hogy végiggondolja ezt.

Ha külön engedélyezed, akkor a válaszaid anonim módon bekerülnek egy nemzetközi adatbázisba, amire mobilos és webes alkalmazás épül. Ezzel bármikor meg lehet nézni, hogy amennyit te szokták inni/szívni/lőni/szippantani, az hol van mások droghasználatához képest. Lehet, hogy magadban azt gondolod, hogy minden hétvégén felszívni pár csík valamit, az nem is olyan intenzív drogozás, de közben ezzel is a súlyosabb magyar szerhasználók között vagy. A GDS-nek köszönhetően pontosan meg tudod nézni az arányokat.

A dolog teljesen anonim, és mindenki csak azokra a kérdésekre válaszol, amikre akar.

A felmérés alapítója az angol Dr Adam Winstock, pszichiáter. Itthon a ELTE Pszichológiai Intézetének professzora, Demetrovics Zsolt, valamint Kapitány-Fövény Máté, a SE Egészségtudományi Karának adjunktusa és Szigeti Balázs végzik a kutatást.

Nekem 12 perc volt kitölteni, aki sokat drogozik, annak hosszabb ideig fog tartani.

Global Drug Survey 2018, itt lehet kitölteni!