Elkaptak egy orosz hackert, akinek köze lehetett az amerikai választások befolyásolásához

2017 november 15., szerda 11:04
1

A madridi orosz nagykövetség vasárnapi tájékoztatása szerint Barcelonában letartóztattak egy orosz állampolgárt, Pjotr Levasovot. A nagykövetség nem közölt részleteket, a spanyol hatóságokat nem sikerült elérnie a New York Daily Newsnak.

Az orosz kormányzati hírtelevízió, az RT állítása szerint Levasovot amerikai elfogatóparancs alapján tartóztatták le azzal a gyanúval, hogy köze lehetett az amerikai elnökválasztási kampány során elkövetett hackertámadásokhoz.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szóvivője, Peter Carr a nyomozás titkosságára hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. "Az amerikai nyomozás titkosítva van, így nincs semmilyen információ, amit nyújthatnék" - mondta.

Carr amúgy az igazságügyi minisztérium büntetőügyi osztályának a szóvivője, nem a nemzetbiztonsági osztályé. Vagyis ez alapján az sem elképzelhetetlen, hogy Levasovot nem a választási, hanem más egyéb hackertámadások miatt körözték. A spanyol hatóságok januárban már átadtak egy elfogott orosz hackert, bizonyos "Liszovot" az amerikai hatóságoknak, ő a gyanú szerint egy pénzügyi csalásokra szakosodott hálózat tagja volt. (Via NY Daily News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt