Londonban tetőbeépítéssel oldanák meg az ingatlanválságot

külföld
2017 november 15., 06:35
comments 76

Radikális megoldással enyhítenének a Londont folyamatosan sújtó ingatlankrízisen: beépítenék azoknak az épületeknek a tetejeit, amelyekből egyébként sem látszik sok. A Knight Frank tanácsadócég szerint így 41 000 új otthont lehetne teremteni, 2,6 millió négyzetméterrel fejlesztve a város központi kerületeinek ingatlanpiacát.

Háztetők Londonban
photo_camera Háztetők Londonban Fotó: RENAULT Philippe / hemis.fr/hemis.fr

A Knight Frank szerint csak London belvárosában 23 000 olyan épület van, aminek a teteje alkalmas lehet továbbfejlesztésre, és így komoly terhet lehetne levenni azok a cégek válláról, amelyek egyre reménytelenebbül keresnek errefelé még beépíthető szabad területeket.

Az ilyen tetőbeépítésekkel szemben az szokott a kritika lenni, hogy alapvetően megváltoztatják egy város panorámáját, de itt éppen az az ötlet, hogy az ilyen-olyan módon takarásban levő üres részeket építenék be. Így elvileg nem lenne szükség újabb és újabb felhőkarcolók emelésére, bár arra persze nincs garancia, hogy az ingatlanfejlesztők tényleg lemondanának ezekről.

Mindenesetre ha ebből a tervből tényleg lenne valami, a londoni ingatlanpiac annyi négyzetméterrel gazdagodna, mint amennyi nyolc Burj Khlaifában, a világ legmagasabb, Dubaiban emelkedő épületében van. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.