Londonban tetőbeépítéssel oldanák meg az ingatlanválságot

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Radikális megoldással enyhítenének a Londont folyamatosan sújtó ingatlankrízisen: beépítenék azoknak az épületeknek a tetejeit, amelyekből egyébként sem látszik sok. A Knight Frank tanácsadócég szerint így 41 000 új otthont lehetne teremteni, 2,6 millió négyzetméterrel fejlesztve a város központi kerületeinek ingatlanpiacát.

Háztetők LondonbanFotó: RENAULT Philippe / hemis.fr/hemis.fr

A Knight Frank szerint csak London belvárosában 23 000 olyan épület van, aminek a teteje alkalmas lehet továbbfejlesztésre, és így komoly terhet lehetne levenni azok a cégek válláról, amelyek egyre reménytelenebbül keresnek errefelé még beépíthető szabad területeket.

Az ilyen tetőbeépítésekkel szemben az szokott a kritika lenni, hogy alapvetően megváltoztatják egy város panorámáját, de itt éppen az az ötlet, hogy az ilyen-olyan módon takarásban levő üres részeket építenék be. Így elvileg nem lenne szükség újabb és újabb felhőkarcolók emelésére, bár arra persze nincs garancia, hogy az ingatlanfejlesztők tényleg lemondanának ezekről.

Mindenesetre ha ebből a tervből tényleg lenne valami, a londoni ingatlanpiac annyi négyzetméterrel gazdagodna, mint amennyi nyolc Burj Khlaifában, a világ legmagasabb, Dubaiban emelkedő épületében van. (Quartz)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.