Londonban tetőbeépítéssel oldanák meg az ingatlanválságot

Radikális megoldással enyhítenének a Londont folyamatosan sújtó ingatlankrízisen: beépítenék azoknak az épületeknek a tetejeit, amelyekből egyébként sem látszik sok. A Knight Frank tanácsadócég szerint így 41 000 új otthont lehetne teremteni, 2,6 millió négyzetméterrel fejlesztve a város központi kerületeinek ingatlanpiacát.

Háztetők LondonbanFotó: RENAULT Philippe / hemis.fr/hemis.fr

A Knight Frank szerint csak London belvárosában 23 000 olyan épület van, aminek a teteje alkalmas lehet továbbfejlesztésre, és így komoly terhet lehetne levenni azok a cégek válláról, amelyek egyre reménytelenebbül keresnek errefelé még beépíthető szabad területeket.

Az ilyen tetőbeépítésekkel szemben az szokott a kritika lenni, hogy alapvetően megváltoztatják egy város panorámáját, de itt éppen az az ötlet, hogy az ilyen-olyan módon takarásban levő üres részeket építenék be. Így elvileg nem lenne szükség újabb és újabb felhőkarcolók emelésére, bár arra persze nincs garancia, hogy az ingatlanfejlesztők tényleg lemondanának ezekről.

Mindenesetre ha ebből a tervből tényleg lenne valami, a londoni ingatlanpiac annyi négyzetméterrel gazdagodna, mint amennyi nyolc Burj Khlaifában, a világ legmagasabb, Dubaiban emelkedő épületében van. (Quartz)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.