Vádat emeltek a Honvéd akadémiájának tanára ellen, aki zaklatott egy akadémistát

bűnügy
2017 november 15., 21:33
comments 50

photo_camera Fotó: MFA

Szerda délelőtt közleményt adott ki a Magyar Futball Akadémia, a Budapest Honvéd klubjának akadémiája.

"Az év elején az egyik Magyar Futball Akadémia tanuló jelentette az egyik tanárnak, hogy egy kihelyezett óraadó tanár a tanuló véleménye szerint nem megfelelő módon próbált közeledni hozzá. Kötelességünknek megfelelően feljelentést tettünk a rendőrségen. Információnk szerint az elmúlt napokban a tanár elleni ügyet a rendőrség vádemelésre elküldte az Ügyészségnek. Természetesen továbbra is mindent megteszünk tanulóink védelmében és figyelemmel kísérjük az eset kimenetelét. Továbbra sem kívánjuk szennylapok spekulációit kommentálni olyan folyamatokban, melyek a rendőrségre tartoznak."

Az utolsó mondatban az akadémia a Bors cikkére utalt. A lap azt írja, hogy az eset még januárban pattant ki, szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak büntetőeljárást az edző ellen, aki nem csak egy, hanem több gyereket is molesztált, és aki a lap szerint az akadémiával szerződésben álló Egressy Gábor szakgimnázium egyik alkalmazottja. (M4Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.