Idegőrlő küzdelem a lendvajakabfai polgármester-választáson

politika
2017 november 16., 17:35
comments 97

A zalai Lendvajakabfán a korábbi polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni, amelyen a névjegyzékben szereplő 38 választópolgár közül 28-an szavaztak. A két független jelölt közül Liszjákné Babolcsai Erika 14, míg Egri Éva 13 szavazatot kapott, és találtak egy érvénytelen szavazólapot is - írja az MTI.

Életkép a 2015-ös lendvajakabfai búcsúból
photo_camera Életkép a 2015-ös lendvajakabfai búcsúból Forrás: Facebook/Lendvajakabfa

Ezen a ponton nyilván mindenkit az a kérdés gyötör, hogyan lett érvénytelen az a sorsdöntő szavazat. Szándékos gesztus volt, általános érvényű tiltakozás a lendvajakabfai közállapotok ellen? Vagy véletlenül lett érvénytelen? És ha igen, akkor vajon Egri Évára próbált-e voksolni a tisztelt választópolgár? Mert ha igen, akkor talán másképp alakul a település sorsa.

A feszültséget tovább növeli, hogy a vasárnapi szavazás után három kifogás is érkezett. Balláné Kulcsár Mária, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta, hogy ezekből kettőt - amelyeket feltételezett fiktív bejelentésekkel kapcsolatban tettek - érdemi vizsgálat nélkül elutasítottak, mert nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak. Egy kifogásról viszont nem született döntés, mert - újabb fordulat - az magát a helyi választási bizottság elnökének személyét kérdőjelezte meg, ezért a kifogást a területi választási bizottságnak továbbították.

A jó ég tudja, mi jöhet még.

(Via MTI. A legkisebb magyar település, Iborfia választási szokásairól itt írtunk nemrég.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.