Idősebb Bush elnökként is megfogta egy nő fenekét

külföld
2017 november 16., 21:49
comments 69

A hetedik nő is előállt a saját történetével, ami kísértetiesen hasonlít az előzőekre: miközben George H.W. Bush oldalán pózoltak egy fotózáson, a férfi megfogta a feneküket. Az eddig nyilvánosságot kapott esetek az elmúlt évekből valók, amikor a most 93 éves egykori elnök már kerekesszékben ült, és sokan azzal mentegették, hogy idős kora miatt nem tudta felmérni a tettei súlyát.

Ez idegesítette fel azt a most 55 éves nőt, aki a CNN-nél jelentkezett, hogy Bush 1992-ben, azaz hivatalban lévő elnökként fogta meg a fenekét, miközben a lent látható kép készült.

link Forrás

Bush szóvivője korábban többek között azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy az exelnök nem tudja már elég magasra emelni a kezét, ezért érhetett hozzá a mellette állók fenekéhez. Ezt a kifogást sem lehet olyan jól alkalmazni a mostani esetben.

Bush mindenesetre bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott, és a szóvivője útján hangsúlyozta, hogy nem akart ártani senkinek.

Az amerikai politikát is elérték a molesztálási botrányok. Az alabamai szenátusi székért kampányoló republikánus Roy Moore-ról kiderült, hogy harmincas évei elején járó körzeti ügyészhelyettesként rendszeresen gimnazista lányokat próbált felszedni, köztük egy akkor még csak 14 éves lányt is. Moore ennek ellenére nem csak folytatja a kampányt, hanem a védelmében nemrég hadba szállt Steve Bannon és a Breitbart, akik megpróbálják lejáratni az áldozatokat.

A legfrissebb sztori pedig a demokrata szenátor Al Frankené, akit egy rádiós azzal vádol, hogy egy fellépés előtt erőszakkal megcsókolta. Valamint elkészítette ezt a zavarba ejtő képet is, miközben a nő aludt. Franken azt írta, hogy rosszul mérte fel a helyzetet, töredelmesen bocsánatot kért, és megköszönte minden nő bátorságát, aki  elő mer állni a történetével.

link Forrás

(Via CNN, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.