10 dollárért vett egy képet a bolhapiacon, kiderült, hogy Pat Garrett és Billy, a kölyök látható rajta

Történelem
2017 november 17., 7:20
comments 119

A Frank Abrams tulajdonában lévő, 1880-ban készített fotón balról a második ember az egyik leghíresebb vadnyugati bűnöző, Billy, a kölyök, míg a jobb szélső férfi Pat Garrett, az ember, aki 1881-ben Lincoln megye seriffjeként egy sötét szobában megölte Billyt. (Ezzel remélem nem spoilereztem el semmit, a két törvényen kívüli cowboyról készült leghíresebb és legjobb film a Pat Garrett és Billy, a kölyök már az elején felfedi a végkifejletet.)

Ez az egyetlen közös képe a két legendás banditának.

photo_camera Billy (b2) és Pat Garrett (j) Fotó: Frank Abrams via AP

Abrams állítása szerint a fotót 10 dollárért vette 6 éve egy bolhapiacon, de azóta törvényszéki szakértők és arcelemzők több hónapos kutatása után kiderült, hogy nagy valószínűséggel a két vadnyugati legenda szerepel a képen, így a felvétel több millió dollárt is érhet.

Abrams egyébként évekig egy lakásban tartotta, amit az Airbnb-n adott ki, úgy tűnik, senki sem szúrta ki, mi is ez a fotó. (Pontosabban nem is fotóról van szó, hanem egy, a 19. század végén népszerű eljárásról: ez egy ferrotípia, ami egy vékony fémlemezre felvitt tenyérnyi kép, általában a valóság tükrözése.) Akkor vizsgáltatta meg, amikor 2015-ben 5 millió dollárért kelt el egy másik, Billyt, a kölyköt ábrázoló kép. (New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt