A Pentagon véletlenül lemondásra szólította Trumpot

"A megoldás egyszerű... Roy Moore: lépj vissza a választástól. Al Franken: mondj le a szenátorságról. Donald Trump: mondj le az elnökségről. Republikánusok: hagyjátok abba a szexuális zaklatás átpolitizálását. Az egy bűncselekmény, ahogy a képmutatásotok is."

A magát BÜSZKE ELLENÁLLÓNAK (PROUD PROTESTER) nevező twitterező üzenete aligha keltette volna fel sokak érdeklődését, ha az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon hivatalos twittercsatornájának kezelője nem retweetelte volna. De retweetelte, és bár a posztot perceken belül eltávolították, sokak észre is vették.

A minisztérium közleménye szerint a posztot egy erre felhatalmazással bíró munkatársuk retweetelte tévedésből, bár annak tartalmát a minisztérium "nem támogatná". A tájékoztatás szerint a hibát ő maga észlelte, és ő maga törölte is.

A héten ez amúgy a második twitteres melléfogása volt a minisztériumnak. Szerdán az amerikai nukleáris csapásmérő erők posztoltak egy cikket a Twitteren, ami szerint az Egyesült Államoknak "titkos" rakétakilövői is vannak, és a B-1-es bombázóik is képesek atombombák célba juttatására. Egyik állítás sem igaz, de Észak-Koreának például meggyőződése, hogy a B-1-esek képesek atombomba célba juttatására, így egy ilyen kamucikk fokozhatja az amúgy sem elenyésző feszültséget a térségben. Amikor felhívták a figyelmüket a cikkben foglalt hülyeségekre, akkor azzal védekeztek, hogy az írás többi része igenis érdekes volt. (Via Vox)