Állítólag nincsenek fagyok

időjárás
2017 november 17., 04:58
comments 165
Az aktuális hőmérséklet 2017. november 17-én hajnali fél hatkor.
photo_camera Az aktuális hőmérséklet 2017. november 17-én hajnali fél hatkor. Fotó: OMSZ

Jó reggelt kívánok, az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális, fél hatos állapotokat rögzítő hőtérképe alapján még a hegyvidéki területeken sincs fagy. Ettől én még majdnem megfagytam, annyira fáztam a befele úton, úgyhogy ha rám hallgatnak, ma is rétegesen öltözködnek.

Ez már csak azért se volna hülyeség, mert bár a kicsit túlárazottnak tűnő hőmérsékleti adatok szerint már most 5-6 fok van Budapesten, és sehol sincs 3 foknál hidegebb az országban, ennél melegebb délelőtt nem nagyon lesz. Szegeden és környékén akár 8 fokig is melegedhet, az ország javában viszont marad a jelenlegi 4-6 fok.

A napi várható csúcshőmérsékletek Magyarországon, 2017. november 17-én.
photo_camera A napi várható csúcshőmérsékletek Magyarországon, 2017. november 17-én. Fotó: OMSZ

Mindehhez borult ég és egyre többfelé gyenge-közepes intenzitású csapadék társul majd, amit néhol élénk széllökések kísérhetnek. Szegeden és környékén akár 9 fokra is felmelegedhet, az ország javában viszont marad az 5-6 fok. Éjszaka pedig, és ezt a fentiek alapján talán már meg is tippelték, 4-6 fok lesz. Ha a szombati és a vasárnapi időjárásra is kíváncsiak, ugorjanak a cikk elejére, és olvassák újra. Ugyanez lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.