Az androidos telefonok felveszik, miről beszélgetsz a készülék környékén, most megnézheted, hogy rólad miket rögzítettek

NEM HISZED EL
2017 november 17., 15:55

Az elmúlt másfél évben a Google legalább 27 alkalommal vette fel, hogy miről beszélgettem a telefon környékén. Ezt onnan tudom, hogy ma odatévedtem a weboldalra, ahol a cég a telefonomról rögzített hangokat tárolja.

Az androidos telefonokban van hangvezérlés, mikor valaki azzal kezdi a mondatot, hogy "Ok Google" akkor a telefon rögzíteni kezd, és várja, hogy folytatódik a parancs, "Ok Google, milyen az idő?" "Ok Google, hol megy ma este Superman?", stb.

A 27 hangfelvétel többsége ilyen, tehát amikor szándékosan a telefonomnak akartam mondani valamit. Azt nem tudtam, hogy ezeket tárolják, de végül is nincs benne semmi meglepő.

Ehhez képest van 12 felvétel, amit egyáltalán nem értem, hogy miért vett fel, és tárol a Google rendszere.

Több olyan, is van köztük, amin kb. annyi hallható, ahogy autóval megyek valahova, olyan is, amin villamosozom, és bemondják a megállót, és olyan is, amikor beszélget egy ismerőssel. Itt például azt írja a Google oldala, hogy a "London" kulcsszót hallotta a beszélgetésben, és ezért vette fel, pedig csak annyi hallatszik, hogy "megmondom", és azt sem értem, hogy a "London" szóra miért kellene bekapcsolnia a felvételt.

Ha érdekel, hogy rólad miket vett fel a Google, akkor itt tudod megnézni.