Donald Trump újra engedélyezi az elefántcsontimportot

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

UPDATE 11:12: Én már el is feledkeztem róla, de állandó levelezőnk, László szerencsére nem, hogy Donald Trump fiai maguk is szeretnek elefántokat, leopárdokat, egyéb veszélyeztetett nagyvadakat gyilkolni, és büszkélkedni is ezzel.

Kenyában a vadőrök égetik el az orvvadászoktól elkobzott elefántagyarakat. Az orvvadászat elleni leghatékonyabb módszer a trófeakereskedelem tiltása. Trump ezt oldotta fel most.Fotó: CARL DE SOUZA/AFP

Donald Trump úgy döntött, hogy feloldja a vadásztrófeák, így az elefántcsont behozatalának tilalmát két afrikai országból, Zimbabwéból és Zambiából. A veszélyeztetett vadállatok trófeáinak behozatalát elődje, Barack Obama tiltotta be még 2014-ben.

Trump döntése alapján mostantól lehet importálni 2016 után megölt állatok trófeáit.

Döntését a vadászatot szabályozó amerikai hivatal kifacsart logikájú érvelésére alapozta, aszerint a trófeáik miatt legyilkolt állatok agyarának eladásából származó bevételeket a trófeáik miatt vadászott állatok védelmére lehetne fordítani.

A döntés ellenzői szerint a tilalom feloldásával valójában csak ösztönzik a vadászatot, pláne, hogy Trump döntése alapján nemcsak a már megölt, hanem a 2018 végéig elejtendő állatok trófeáit is szabadon behozhatják majd az Egyesült Államokba. (Via New Scientist)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.