Donald Trump újra engedélyezi az elefántcsontimportot

külföld
2017 november 17., 7:29
comments 146

UPDATE 11:12: Én már el is feledkeztem róla, de állandó levelezőnk, László szerencsére nem, hogy Donald Trump fiai maguk is szeretnek elefántokat, leopárdokat, egyéb veszélyeztetett nagyvadakat gyilkolni, és büszkélkedni is ezzel.

photo_camera Kenyában a vadőrök égetik el az orvvadászoktól elkobzott elefántagyarakat. Az orvvadászat elleni leghatékonyabb módszer a trófeakereskedelem tiltása. Trump ezt oldotta fel most. Fotó: CARL DE SOUZA/AFP

Donald Trump úgy döntött, hogy feloldja a vadásztrófeák, így az elefántcsont behozatalának tilalmát két afrikai országból, Zimbabwéból és Zambiából. A veszélyeztetett vadállatok trófeáinak behozatalát elődje, Barack Obama tiltotta be még 2014-ben.

Trump döntése alapján mostantól lehet importálni 2016 után megölt állatok trófeáit.

Döntését a vadászatot szabályozó amerikai hivatal kifacsart logikájú érvelésére alapozta, aszerint a trófeáik miatt legyilkolt állatok agyarának eladásából származó bevételeket a trófeáik miatt vadászott állatok védelmére lehetne fordítani.

A döntés ellenzői szerint a tilalom feloldásával valójában csak ösztönzik a vadászatot, pláne, hogy Trump döntése alapján nemcsak a már megölt, hanem a 2018 végéig elejtendő állatok trófeáit is szabadon behozhatják majd az Egyesült Államokba. (Via New Scientist)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt