Elszállított három kidőlt fát a telkéről, negyedmillió forintra bírságolták

2017 november 17., péntek 15:40
168

Tóth László Antal tavaly elszállított három kidőlt fát a jász megyei Kengyel közelében lévő erdőjéből. Másfél hónap múlva az erdészet megbüntette 248 ezer forintra, mondván, hogy erre nem volt engedélye. Fellebezett, mire a büntetésre rátettek még pluszban százezer forintot - írja a szoljon.hu.

Tóth gazda szerint azért nem adtak neki engedélyt a három fa elszállítására, mert nem egyedüli tulajdonosa a területnek, 75 százalékban viszont az, ráadásul a többiek szerinte már meghaltak.

"Az a fa, amit elvittem, jó, ha húszezer forint értékű, emellett én vagyok kijelölve erdőhasználónak, ráadásul nekem nem adnak engedélyt különböző kifogásokra hivatkozva, de mindenki, aki arra jár, az viheti a fát, kivéve engem, hiába enyém az erdő és a fa" – mondta Tóth az újságnak. A történtek teljesen kikészítették, állítólag már az egész falu rajta röhögött.

Az ügyet a gazda bíróságra vitte, az pedig úgy döntött, hogy mivel a hatóság nem szabályszerűen folytatta le a vizsgálatot, ráadásul nincsenek bizonyítékaik sem, megszünteti az eljárást. Így végül Tóthnak nem kell fizetnie semmit sem.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt