Öt vádlott egyszerre vágta fel az ereit egy moszkvai bíróságon

külföld
2017 november 17., 14:52
comments 21

Egyszerre vágta fel ereit a tárgyalóteremben öt, garázdasággal vádolt férfi pénteken egy moszkvai bíróságon. Az Interfax orosz hírügynökség által csecsen származásúnak nevezett vádlottak a helyzetük kilátástalansága miatt tiltakoztak.

Egyikük ügyvédje újságíróknak elmondta, hogy már 2015 óta tartják őket fogva egy éttermi verekedés miatt, és a bíróság pénteken is csak a letartóztatásuk meghosszabbítását mérlegelte.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügy körülményeinek, egyebek között annak megállapítására, hogyan vihetettek be a tárgyalóterembe borotvapengét. A vádlottak, akik a karjukat metszették fel, azonnali orvosi ellátásban részesültek. (MTI)

Update:

Az MTI később frissítette a hírt, e szerint a korábban állítottal szemben csak öten vágták fel az ereiket. A férfiakat a moszkvai Tanuki japán étteremlánc egyik egysége ellen fegyveresen elkövetett támadás miatt vették őrizetbe. A vádlottaktól egy pisztolyt, egy számszeríjat, több vadászkarabélyt és baseballütőket foglaltak le akkor. A támadók többeket halálosan megfenyegettek, egy férfit ütlegeltek, egy másik irányába pedig lövéseket adtak le.

A sérült vádlottak a helyszínen orvosi ellátásban részesültek, majd visszaszállították őket a börtönbe. A rendőrség közleménye szerint a vádlottak öngyújtóalkatrészekkel vágták fel az ereiket. A fegyőrök munkavégzésének szakszerűségével kapcsolatban vizsgálat indult.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.