Nem szívatja tovább az ügyészség az adóját visszakérő férfit

PÉNZ
2017 november 17., 20:47
comments 104

Szentesi Kálmán januárban a 444-nek adott interjújával vált ismertté, amikor elmondta, hogyan írt levelet a NAV-nak, hogy visszakérje a befizetett pénzét, mert nem elégedett azzal, amire az állam fordítja azt.

Mint mondta, elege lett abból, hogy az általa befizetett adó, a magyar állam hathatós közreműködésével, elveszíti közpénzjellegét. Összesen 1,3 millió forintot igényelt vissza, a NAV viszont válaszul 408 ezer forintos bírsággal sújtotta, mivel szerintük a férfi jogosulatlanul igényelte vissza az adóját.

Az ügy azonban nem állt meg itt, a NAV ugyanis fel is jelentette a férfit, aki ellen büntetőeljárás is indult, egyrészt a visszaigényelt pénz miatt, másrészt egy 2014-es ügy miatt is, amikor is az adóhatóság visszautalt neki 128 ezer forintot, amit viszont nem kellett volna.

Szentesi azonban most fellélegezhet. A 24.hu szerint ugyanis a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség november 2-án megszüntette az eljárást. A 2014-es ügyet illetően ugyanis megállapították, hogy a férfi jóhiszeműen járt el. A tudatos adóvisszaigénylésről pedig azt mondták, hogy a cselekmény nem okozott tényleges adóbevétel csökkenést. Emiatt elhalasztották a vádemelést, megelőlegezve a bizalmat Szentesinek, hogy a jövőben nem fog hasonló tettet elkövetni. A NAV ugyanakkor még élhet panasszal a döntés ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.