Nem hagyhatja el a lakhelyét 9 fradista a stadionbeli verekedés miatt

A Budai Központi Kerületi Bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el újabb kilenc Fradi szurkolóval szemben - közölte a Fővárosi Törvényszék. Másfél hete a Ferencváros-Debrecen mérkőzésen a stadionba többéves távollét után visszatérő ultrák alaposan helybenhagytak két másik szurkolót. Egyikük súlyosan, másikuk könnyebben sérült meg. Valóságos tömegverekedés zajlott a stadionban, amelyről videófelvételek is készültek.

Azóta összesen 20 személyt gyanúsít a rendőrség a Groupama Arénában történt rendbontással összefüggésben, aminek hátteréről itt írtunk részletesen.

A bíróság ma újabb kilenc emberrel szemben rendelt el lahelyelhagyási tilalmat, ők a gyanú szerint részt vettek a labdarúgó mérkőzés szünetében kirobbant verekedésben. Ellenük súlyos testi sértés bűntette és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt folyik nyomozás.

A lakhelyelhagyási tilalom a legenyhébb kényszerintézkedés, amelyet ilyenkor a hatóságok alkalmaznak. Többen azonban így is pórul járnak, ugyanis nincs tényleges tartózkodási helyük, ellenük így elfogatóparancsot adtak ki.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.