Nem hagyhatja el a lakhelyét 9 fradista a stadionbeli verekedés miatt

A Budai Központi Kerületi Bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el újabb kilenc Fradi szurkolóval szemben - közölte a Fővárosi Törvényszék. Másfél hete a Ferencváros-Debrecen mérkőzésen a stadionba többéves távollét után visszatérő ultrák alaposan helybenhagytak két másik szurkolót. Egyikük súlyosan, másikuk könnyebben sérült meg. Valóságos tömegverekedés zajlott a stadionban, amelyről videófelvételek is készültek.

Azóta összesen 20 személyt gyanúsít a rendőrség a Groupama Arénában történt rendbontással összefüggésben, aminek hátteréről itt írtunk részletesen.

A bíróság ma újabb kilenc emberrel szemben rendelt el lahelyelhagyási tilalmat, ők a gyanú szerint részt vettek a labdarúgó mérkőzés szünetében kirobbant verekedésben. Ellenük súlyos testi sértés bűntette és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt folyik nyomozás.

A lakhelyelhagyási tilalom a legenyhébb kényszerintézkedés, amelyet ilyenkor a hatóságok alkalmaznak. Többen azonban így is pórul járnak, ugyanis nincs tényleges tartózkodási helyük, ellenük így elfogatóparancsot adtak ki.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.