Nem hagyhatja el a lakhelyét 9 fradista a stadionbeli verekedés miatt

bűnügy
2017 november 17., 17:18
comments 74

A Budai Központi Kerületi Bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el újabb kilenc Fradi szurkolóval szemben - közölte a Fővárosi Törvényszék. Másfél hete a Ferencváros-Debrecen mérkőzésen a stadionba többéves távollét után visszatérő ultrák alaposan helybenhagytak két másik szurkolót. Egyikük súlyosan, másikuk könnyebben sérült meg. Valóságos tömegverekedés zajlott a stadionban, amelyről videófelvételek is készültek.

Azóta összesen 20 személyt gyanúsít a rendőrség a Groupama Arénában történt rendbontással összefüggésben, aminek hátteréről itt írtunk részletesen.

A bíróság ma újabb kilenc emberrel szemben rendelt el lahelyelhagyási tilalmat, ők a gyanú szerint részt vettek a labdarúgó mérkőzés szünetében kirobbant verekedésben. Ellenük súlyos testi sértés bűntette és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt folyik nyomozás.

A lakhelyelhagyási tilalom a legenyhébb kényszerintézkedés, amelyet ilyenkor a hatóságok alkalmaznak. Többen azonban így is pórul járnak, ugyanis nincs tényleges tartózkodási helyük, ellenük így elfogatóparancsot adtak ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.