Nem hagyhatja el a lakhelyét 9 fradista a stadionbeli verekedés miatt

A Budai Központi Kerületi Bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el újabb kilenc Fradi szurkolóval szemben - közölte a Fővárosi Törvényszék. Másfél hete a Ferencváros-Debrecen mérkőzésen a stadionba többéves távollét után visszatérő ultrák alaposan helybenhagytak két másik szurkolót. Egyikük súlyosan, másikuk könnyebben sérült meg. Valóságos tömegverekedés zajlott a stadionban, amelyről videófelvételek is készültek.

Azóta összesen 20 személyt gyanúsít a rendőrség a Groupama Arénában történt rendbontással összefüggésben, aminek hátteréről itt írtunk részletesen.

A bíróság ma újabb kilenc emberrel szemben rendelt el lahelyelhagyási tilalmat, ők a gyanú szerint részt vettek a labdarúgó mérkőzés szünetében kirobbant verekedésben. Ellenük súlyos testi sértés bűntette és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt folyik nyomozás.

A lakhelyelhagyási tilalom a legenyhébb kényszerintézkedés, amelyet ilyenkor a hatóságok alkalmaznak. Többen azonban így is pórul járnak, ugyanis nincs tényleges tartózkodási helyük, ellenük így elfogatóparancsot adtak ki.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.