Az orosz kormány 12 év börtönnel büntetné azokat, akik tiltott nyugati árukat csempésznek az országba

külföld
2017 november 18., 18:32
comments 124

Az orosz pénzügyminisztérium legújabb törvényjavaslata szerint akár 12 év börtönt kaphatna, aki a szankciók ellenére tiltott nyugati árukat szállít az országba. Oroszország 2014 után rendelt el szankciókat az Egyesült Államok, az EU és még néhány nyugati állam termékei ellen, válaszul arra, hogy ezek az államok is szankciókkal sújtották Oroszországot az ukrán válság miatt.

A pénzügyminisztérium javaslata csak a vállalatokra és az egyéni vállalkozókra vonatkozik, a magánszemélyeket nem büntetné. Az illegális importért 3-tól 7 évig terjedő börtönbüntetés és egymillió rubeles büntetés járna. Ha szervezetten csempészik az árut, akkor akár 12 év börtönt is kiszabhatna a bíróság. (The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.