Franciaországba érkezett a lemondott libanoni kormányfő

külföld
2017 november 18., 09:01

Szombat reggel Franciaországba érkezett Szaad Haríri, a lemondott libanoni kormányfő, írja az AP. Hivatalosan nem erősítették meg, de úgy tudni, hogy még szombaton találkozik és egyeztet Macron francia elnökkel a libanoni helyzetről. Az AP beszámolója szerint a Párizsba érkező konvojban Haríri mellett feleségét látták, de három gyermekét nem. Hogy az elnökkel való találkozás után Párizsban marad-e, vagy megpróbál visszatérni Libanonba, nem világos. 

photo_camera Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP

Egy Szaúd-Arábiából közvetített tévéadásban jelentette be november 4-én Haríri, hogy mivel Irán és a Hezbollah radikális síita szervezet rátette kezét az országára, lemond. Valószínűleg ezt nem önszántából tette: libanoni kormánykörök szerint Harírit rijádi landolása után azonnal elfogták a szaúdi hatóságok, majd lemondatták, és házi őrizetbe helyezték. Haríri Twitter-csatornáján egy ezt cáfoló szöveg jelent meg, de nem tudni, hogy azt ő posztolta, vagy a szaúdiak. 

Arról, hogy mi történik most Szaúd-Arábiában, és hogyan hathat ki ez Libanonra is, nemrég részletesen írtunk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.