Franciaországba érkezett a lemondott libanoni kormányfő

Szombat reggel Franciaországba érkezett Szaad Haríri, a lemondott libanoni kormányfő, írja az AP. Hivatalosan nem erősítették meg, de úgy tudni, hogy még szombaton találkozik és egyeztet Macron francia elnökkel a libanoni helyzetről. Az AP beszámolója szerint a Párizsba érkező konvojban Haríri mellett feleségét látták, de három gyermekét nem. Hogy az elnökkel való találkozás után Párizsban marad-e, vagy megpróbál visszatérni Libanonba, nem világos. 

Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP

Egy Szaúd-Arábiából közvetített tévéadásban jelentette be november 4-én Haríri, hogy mivel Irán és a Hezbollah radikális síita szervezet rátette kezét az országára, lemond. Valószínűleg ezt nem önszántából tette: libanoni kormánykörök szerint Harírit rijádi landolása után azonnal elfogták a szaúdi hatóságok, majd lemondatták, és házi őrizetbe helyezték. Haríri Twitter-csatornáján egy ezt cáfoló szöveg jelent meg, de nem tudni, hogy azt ő posztolta, vagy a szaúdiak. 

Arról, hogy mi történik most Szaúd-Arábiában, és hogyan hathat ki ez Libanonra is, nemrég részletesen írtunk

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.