Hasra esett előtte a világ, pedig hatalmas kamu a csodás kínai könyvtár

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Körbejárta, és lenyűgözte a világot a kínai Tianjin városának új könyvtára. Íves, öt emelet magas polcokat mutattak a képek tele könyvekkel, hozzájuk futó lépcsőkkel, böngésző olvasókkal. 

Fotó: Li shengli/Imaginechina

Kiderült: kamu

„Nagyon nagy a különbség a fotók és a valóság között,” - mondta egy 21 éves orvostanhallgató az AFP riporterének a könyvtárban. Kiderült: a hírekben említett 1,2 milliós gyűjtemény helyett csak 200 ezer könyvet birtokol az intézmény,

és azok sem a futurisztikus polcokon, hanem egy raktárszerű épületben vannak.

Az íves polcokon papírlapok helyett alumíniumból készült álkönyvek vannak. Az AFP megkereste a holland MVRDV tervezőirodát, ahol bevallották,

szorította őket a határidő, ezért nem készült el a felső polcok megközelíthetősége. Emiatt azokra csak kamukönyveket raktak.

Az AFP beszámolója hozzáteszi: bár a képeken jól néz ki, használhatatlan és veszélyes a polcokhoz futó íves lépcső.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.