Hiába perel a Zwack évek óta, a kárpátaljai magyar politikus cége több kontinenst is ellát Uniqum energiaitallal

ÉLET
2017 november 18., 06:03
comments 138

B***** meg a k**** é*, a kollegám talált KÍNAI UNICUM-BOMBA KOMBÓT!!!!

- posztolta ki a Tumblrre tallianmiklos felhasználó. A kolléga a kínai Nancsing (vagy: Nanking; sőt pinjin átírással Nanjing) városban találta a gyanús italféleséget, ezért feltételezte, hogy kínai. 

link Forrás

Nem is csoda, hogy ennyire fellelkesítette a látvány. A gömbölyded - de ANNYIRA azért nem gömbölyű -, az Unicum logójára igencsak hasonlító logóval, és az ADIOS melegítőket idéző gagyinévvel felpimpelt termék ugyanis igazi nagyszabású lehúzásnak néz ki. És bizonyos értelemben tényleg az is, hiszen természetesen nem az Unicum gyártójának a terméke, így nem is Unicum van benne. Hogy ízre is lehúzás-e, azt nem tudom, mert még nem kóstoltam.

De bármennyire is annak tűnik, nem kínai. A bizarr kentaurról az Origón futó Táfelspicc nyomozta ki még 2015-ben, hogy egy nagymuzsalyi, kárpátaljai cég gyártja, aminek a tulajdonosa Péter Csaba megyei képviselő, az Ukrajnai Magyar Demokrata Párt elnöke. Péter az Origónak akkor azt mesélte, hogy már két éve gyártja és forgalmazza az italt. Nem is tagadta, hogy az Unicum lett volna az inspiráció, hiszen az ötlettel először magát Zwack Pétert keresték meg levélben, de ő nem válaszolt, így egy idő múlva saját szakállukra kezdtek bele a gyártásba. 

A dolog jogilag mégsem lehet egyértelmű, hiszen – mint a Zwacktól most megtudtam – a per még mindig nem zárult le. Péter két éve arról beszélt, hogy a Zwack tudomása szerint csak a„Zwack Unicum” formájában védette le az Unicum márkanevet, az Origo pedig utánanézett, hogy a nemzetközi szabadalmi nyilvántartás szerint az Unicum kifejezés az egész világon védett ugyan, de csak akkor, ha borok, párlatok és likőrök megnevezésére használják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.