VÁRATLAN: nem vizsgálják, hogy Tállai kézi vezérlésével megsértett-e tőzsdei szabályokat a Mol

politika
2017 november 18., 11:15
comments 79

Megsértette-e a tőzsdei cégekre vonatkozó szigorú antikorrupciós szabályokat és átláthatósági előírásokat a Mol, amikor egy politikus kérésére csökkentette az üzemanyagok árát Mezőkövesden, ha igen, lesz-e vizsgálat, tette fel az egyszerűnek tűnő kérdést a Magyar Nemzet a Budapesti Értéktőzsdének, és tulajdonosának, a Magyar Nemzeti Banknak. Utóbbiból az előbbihez, előbbitől az utóbbihoz irányították az újságírót, de érdemi választ nem adtak. A jegybank csupán annyit közölt, hogy ők a Mol esetében csak kibocsátói feladatot látnak el, és 

"az általános számviteli, illetve társasági jogi előírásokon túl egyéb jellegű szabályok a nyilvános kibocsátókra e minőségben nem vonatkoznak. "

Tehát nemhogy vizsgálat, még egy érdeminek tűnő mismásolós válasz kitalálása sem követi a mezőkövesdi csodát.

photo_camera Fotó: Tállai András/Facebook

Tállai világhírű tettéről érdemes megjegyezni: a politikus egy az állam által negyedrészt tulajdonolt piaci körülmények közt működő cégnél ért el profitcsökkenést. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.