A szállóvendégek rendszeresen előveszik, ha kopog a szobalány

Egy szállodai dolgozókat képviselő amerikai szakszervezet 500 embert kérdezett meg a szállodaiparból, hogy mennyire vannak kitéve a vendégek szexuális zaklatásainak. Kiderült, hogy rendszeresen zaklatják őket. A felmérést Chicagóban és a város környékén készítették. Az eredmények:

  • A szállodai dolgozók 49 százaléka élte már át, hogy bekopognak egy szobába, a vendég azt mondja, hogy "szabad", és aztán ott áll meztelenül, esetleg maszturbál is.
  • 56 százalékuknak volt már olyan zaklatásos élménye, amikor nem érezték magukat biztonságban. 
  • A kaszinókban dolgozó bárpultosok 65 százalékát akarták letapizni, vagy éppen hozzájuk is értek, csak úgy.
  • A kaszinókban dolgozók 40 százaléka kapott már vendégektől kínos szexuális ajánlatot.
Hotelszoba.Fotó: ELODIE PLANCHENAULT/ONLYFRANCE.F/ONLY FRANCE

A szakszervezet most elérte, hogy Chicago városában a takarítókat, szobalányokat, szobapincéreket kötelező legyen pánikgombbal felszerelni, azaz egyetlen mozdulattal hívhassák a biztonságiakat, ha zaklatják őket. 

Próbálkoztak más önkormányzatoknál és államoknál is, de eddig csak itt voltak nyitottak a helyi törvényhozásban a kezdeményezésre. A gombokat Chicagóban 2018 júliusától kell majd rendszerbe állítani. (huffingtonpost)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.