A szállóvendégek rendszeresen előveszik, ha kopog a szobalány

társadalom
2017 november 19., 06:19
comments 146

Egy szállodai dolgozókat képviselő amerikai szakszervezet 500 embert kérdezett meg a szállodaiparból, hogy mennyire vannak kitéve a vendégek szexuális zaklatásainak. Kiderült, hogy rendszeresen zaklatják őket. A felmérést Chicagóban és a város környékén készítették. Az eredmények:

  • A szállodai dolgozók 49 százaléka élte már át, hogy bekopognak egy szobába, a vendég azt mondja, hogy "szabad", és aztán ott áll meztelenül, esetleg maszturbál is.
  • 56 százalékuknak volt már olyan zaklatásos élménye, amikor nem érezték magukat biztonságban. 
  • A kaszinókban dolgozó bárpultosok 65 százalékát akarták letapizni, vagy éppen hozzájuk is értek, csak úgy.
  • A kaszinókban dolgozók 40 százaléka kapott már vendégektől kínos szexuális ajánlatot.
Hotelszoba.
photo_camera Hotelszoba. Fotó: ELODIE PLANCHENAULT/ONLYFRANCE.F/ONLY FRANCE

A szakszervezet most elérte, hogy Chicago városában a takarítókat, szobalányokat, szobapincéreket kötelező legyen pánikgombbal felszerelni, azaz egyetlen mozdulattal hívhassák a biztonságiakat, ha zaklatják őket. 

Próbálkoztak más önkormányzatoknál és államoknál is, de eddig csak itt voltak nyitottak a helyi törvényhozásban a kezdeményezésre. A gombokat Chicagóban 2018 júliusától kell majd rendszerbe állítani. (huffingtonpost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.