Először fordult elő, hogy az Iszlám Állam magára vállalt egy indiai merényletet

Terrorizmus
2017 november 19., 12:56
comments 26

Pénteken robbantásos merényletet követtek el Kasmír Indiához tartozó részén. A támadásban egy rendőr meghalt, egy másik pedig megsebesült.

Az Iszlám Állam bejelentette, hogy ők követték el a támadást. Ez az első eset, hogy a terrorszervezet Indiában jelez aktivitást.

Rendfenntartók sajtótájékoztatója Kasmírban.
photo_camera Rendfenntartók sajtótájékoztatója Kasmírban. Fotó: TAUSEEF MUSTAFA/AFP

Ugyanakkor az indiai rendőrség szerint nem valószínű, hogy tényleg ők voltak. Egy másik, a Pakisztánnal vitatott hovatartozású terület elszakadásáért küzdő, helyben jobban beágyazott terrorszervezet is vállalta ugyanis a merényletet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.