Először fordult elő, hogy az Iszlám Állam magára vállalt egy indiai merényletet

Pénteken robbantásos merényletet követtek el Kasmír Indiához tartozó részén. A támadásban egy rendőr meghalt, egy másik pedig megsebesült.

Az Iszlám Állam bejelentette, hogy ők követték el a támadást. Ez az első eset, hogy a terrorszervezet Indiában jelez aktivitást.

Rendfenntartók sajtótájékoztatója Kasmírban.Fotó: TAUSEEF MUSTAFA/AFP

Ugyanakkor az indiai rendőrség szerint nem valószínű, hogy tényleg ők voltak. Egy másik, a Pakisztánnal vitatott hovatartozású terület elszakadásáért küzdő, helyben jobban beágyazott terrorszervezet is vállalta ugyanis a merényletet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.