Jel érkezett az elveszett tengeralattjáróról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szombaton dél körül hét alkalommal is észleltek olyan jeleket az argentin védelmi minisztériumnál, amelyek feltehetően az eltűnt tengeralattjáróról érkeztek.

Az argentin hadsereg ARA San Juan nevű tengeralattjárójával szerdán szakadt meg a kapcsolat, azóta nem tudni, hogy merre van a hajó 44 fős legénységével. 

Szombaton műholdon keresztül próbálhatták a hajóról felvenni a kapcsolatot, de hét próbálkozásukból egyik sem volt sikeres. Az argentin hadsereg egy amerikai céget is megbízott azzal, hogy próbálja megfejteni, hogy a jelzési kísérletek honnan származnak. Addig is tovább keresik a nyílt vízen a tengeralattjárót, hajókkal és repülőkkel is, bár a viharos időjárás nem kedvez a kutatásnak.

Az ARA San Juan még 2014-ben.Fotó: HANDOUT/AFP

A szabályzat szerint fel kell jönnie  felszínre, ha nem tud kommunikálni a szárazfölddel. Ám egyelőre nincs nyoma. A hajó Argentína legdélebbi csücske alatt tűnt el.

Az ARA San Juan az argentin hadsereg legújabb tengeralattjárója a flotta három ilyen járműve közül, 1983-ban Németországban gyártották és 2008-ban felújították. A legénység életéért I. Ferenc Pápa (aki maga is argentin) is imádkozott. (reuters)

 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.