Váratlanul meghalt a spanyol főügyész

külföld
2017 november 19., 09:58
comments 121

Szombat este meghalt  José Manuel Maza Martin, Spanyolország főügyésze. Buenos Airesben, Argentína fővárosában érte a 66 éves jogászt a halál, ahol egy konferencián vett részt. 

Szombat délelőtt lett rosszul, a veséjével volt gond, kórházba szállították, de az első hírek alapján még nem tűnt úgy, hogy veszélyben lenne az élete.

Jose Manuel Maza.
photo_camera Jose Manuel Maza. Fotó: JAVIER SORIANO/AFP

Mazát tavaly decemberben nevezték ki főügyésznek, miután Mariano Rajoy miniszterelnök utoljára kormányt alakított. 

A főügyész az elmúlt hetekben azért került be a világ híreibe, mert vádat emelt a katalán vezetők ellen, először azért, mert kiírták a függetlenségi népszavazást, aztán azért, mert meg is szervezték azt, majd legutoljára a függetlenség kikiáltása miatt is, egyre súlyosabb vádakkal, egyre több politikai és rendőri vezető ellen. (the spain report)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.