A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint már most érdemes végiggondolni, hogyan „jutunk el egy újabb pályázatig, mikor lesz erről népszavazás”

Egy éve tölti be a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztját Kulcsár Krisztián, ennek apropóján adott interjút az MTI-nek. Annak, hogy Orbán Viktor és kormánya a sportot stratégiai ágazatként kezeli, nála jobban senki sem örül, mondta. A MOB elnöke szerint 

„a sport fontos az országnak, a lelkünknek, a testünknek, az önérzetünknek”, 

de fájna neki, ha azt látná, hogy a pénzek - „nem rosszindulat, visszaélés vagy rosszhiszeműség miatt, de” - nem úgy hasznosulnának, ahogy kellene. Kulcsár szerint a MOB egyik feladata, hogy „ebben segítsen, konkrét javaslatai legyenek”. Szeretné elérni, hogy a kiemelt sportesemények rendezésében a MOB-nak egyfajta kompetencia-centrummá válna, ezzel pedig biztosítani lehet, hogy „hosszú távon valami nagyot tudjunk rendezni ”. Konkrét „nagy multisport-esemény rendezésére vonatkozó konkrét tervről" nem tud, de Kulcsár hangsúlyozta, hogy

„gondolkodás zajlik ilyenekről. Egyetértünk abban, hogy Magyarországnak továbbra is mutatni kell, elkötelezettek vagyunk az olimpiai mozgalomban egy későbbi hazai rendezvény mellett. Ugyanakkor az is fontos, hogy olyan projektet célozzunk meg, amelyik Budapestet a megfelelő pályán tartja.”

Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Fontos, hogy Budapest ne legyen úgy beskatulyázva, hogy csak B kategóriás multisport-események megrendezésére alkalmas, jelentette ki a MOB elnöke. Egy jövőbeni olimpia rendezésről Kulcsár elmondta, hogy egy újabb pályázatig csak nagyon világos stratégiával lehet eljutni.

"Ennek a része, hogy fölismerve a jelen helyzetet, megtaláljuk, hogy mikor és mennyit beszéljünk erről,"

tette hozzá. De szerinte már most is érdemes végiggondolni, hogyan 

"jutunk el egy újabb pályázatig, mikor lesz erről népszavazás." 

Úgy gondolja, hogy a felkészülés része az is, hogy nemzetközi szinten ezután is mutassuk: Budapest továbbra is nagyon komolyan készül arra, hogy olimpiát rendezzen.

"Az ügy most kapott egy nagy gellert, de azért egy nyerhető csata, ami az itthoni részét illeti,"

mondta Kulcsár Krisztián.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.