A romániai Buzău betiltotta a nyilvános szotyizást

„Bár nem volt egyszerű és zökkenőmentest, Buzău városa mégis megtette a következő lépést a civilizáció lépcsőfokán” – indítja a cikkét a Transindex (és az azt szemléző sima Index), ami szerint a romániai város önkormányzata új szabályainak értelmében megtiltják:

  • a nyílt utcán történő köpködést,
  • parkokban és tömbházak előtt történő szotyizást
  • a ruhák teraszokon történő szárítását, és
  • a szőnyegek tömbházak előtti porolását.

Constantin Toma, Buzău polgármestere a döntéseket azzal indokolta, hogy: „Civilizáltabbá kell tennünk ezt a várost, még akkor is, ha ilyen kemény szabályokat kell meghoznunk ennek érdekében.”

A Transindex szerint sokaknak nem tetszik a szabályozás, és csak apróbb változtatásokat tudtak elérni (például: akiknek a terasza nem az utcára, hanem egy belső udvarra néz, azok száríthatják a ruháikat), de a lényeg átment.

A szabályszegőket először csak figyelmeztetik, de másodjára 500 és 1000 lej közötti büntetést kaphatnak a rendőröktől vagy a csendőröktől. (Transindex via Index)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.