A romániai Buzău betiltotta a nyilvános szotyizást

„Bár nem volt egyszerű és zökkenőmentest, Buzău városa mégis megtette a következő lépést a civilizáció lépcsőfokán” – indítja a cikkét a Transindex (és az azt szemléző sima Index), ami szerint a romániai város önkormányzata új szabályainak értelmében megtiltják:

  • a nyílt utcán történő köpködést,
  • parkokban és tömbházak előtt történő szotyizást
  • a ruhák teraszokon történő szárítását, és
  • a szőnyegek tömbházak előtti porolását.

Constantin Toma, Buzău polgármestere a döntéseket azzal indokolta, hogy: „Civilizáltabbá kell tennünk ezt a várost, még akkor is, ha ilyen kemény szabályokat kell meghoznunk ennek érdekében.”

A Transindex szerint sokaknak nem tetszik a szabályozás, és csak apróbb változtatásokat tudtak elérni (például: akiknek a terasza nem az utcára, hanem egy belső udvarra néz, azok száríthatják a ruháikat), de a lényeg átment.

A szabályszegőket először csak figyelmeztetik, de másodjára 500 és 1000 lej közötti büntetést kaphatnak a rendőröktől vagy a csendőröktől. (Transindex via Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.